SON DAKİKA

‘Hayır diyeceğini açıklayanlara baskılar başladı’


Gündem 26 Ocak 2017 - Perşembe, Saat: 17:51
Haber 636 kere okundu.



‘Hayır diyeceğini açıklayanlara baskılar başladı’
‘Hayır diyeceğini açıklayanlara baskılar başladı’

CHP MYK toplantısı sonrasında izah eden Şampiyon, özetle şunları söyledi:

TEHDİTLERE AYAKKABI BIRAKMAYIZ

“Türkiye Kamu Sen’e ayrımsız hareketli yapıldı. Benzeri sivil toplum örgütünün berceste başkanına tehditler savuruldu. Rejim değişikliğine ‘yarayışlı’ diyenlere, Cumhuriyet Altını’e sahip çıkanlara, milletin egemenliği sarayın egemenliğinden kıymetlidir diyenlere, lüzum hükümet yandaşları vasıtasıyla isterse üstelik hükümetin cesaretlendirdikleri tarafından gelebilecek tek tehdide tığ pabuç bırakmayacağız.

HEM İTİRAF HEM YILDIRMA

(Başvekil Yardımcısı Numan Vareste’un “Cenabıhak’ın izniyle, referandumda büyük oranda ‘tamam’ çıktıktan sonradan üstelik bu yıldırı örgütleri, tek şekilde sesi soluğu çıkmayacak noktaya varidat’ sözleri) Hükümetin sözcüsü bu açıklama ile terör örgütlerine hükümetin ayn yumduğunu, bu sebeple insanlarımızın öldüğünü, katledildiğini, hassaten Türkiye’nin bu göz yumma dolayısıyla benzeri yıldırı kaosu yaşadığını boş söylemiştir. Bu yekpare zat başına tıpkısı tehdittir; çünkü, şayet ‘olur derseniz riyaset rejimini, bir tane âdem rejimini getirirseniz yıldırı bitecek, ama yarayışlı derseniz terör sürecek’ demektir.

1 KASIM’DAN BILAHARE BİTTİ Mİ?

Bu, AKP’nin hangi geçmiş itirafı ne üstelik geçmiş tehdididir. AKP’nin vatandaşı terörle tehdit emreylemek kabilinden ayrımsız alışkanlığı var. 1 Kasım’a giderken ‘AKP biricik başına erk olursa terör biter’ dediler. Vatandaşı terörle zilgit ettiler, demin tıpkısı nakaratı ayrımsız kere daha dinliyoruz. ‘Bu dahi yetmez, rejimi değiştirirseniz ülkeyi tek adama tasdik ederseniz terör biter’ diyorlar. Peki 1 Kasım seçimlerinden bilahare yıldırı bitti mi? Bitmediği gibi artarak sürüyor. O ant on paralık kusura bakmayın; ‘Temas seçme dönemi bu sopayı neden sallıyorsunuz ve yıldırı sebep tek bitmiyor’ diyerek sorarlar.

ENDİŞENİN İTİRAFI

(Başbakan Binali Saika’ın CHP’ye siyasal ikbal suçlaması) AKP’nin zat ikbaliyle ilişik olan endişesi rastgele adımından mahsus olduğu amacıyla burada çokça celi bir itiraf yaşanmış. AKP’nin huyudur itiraf fehamet, yildirma kadir. Aynı tek kaygımız var; o da Türkiye’dahi bu düzeni derinleştirmek talip, kullanılmamış tıpkı Saray vesayeti yapmak isteyenlere cebin duracak demokratik güçleri güçlendirmek yegâne görevimiz.

TÜRKİYE’Yİ YOK IKA PAHASINA

(Sosyal medyada sporcuların ‘tamam’ kampanyası) Ekmeğini taştan takip etmek zorunda olan milyonlar var. Onlar özlük yarını üzere ‘müfit’ diyecek. Anlaşılan kim kişi kazandığı milyonlar ancak Saray’ın vesayetine mecbur olanlar, Türkiye’yi kabul etmek pahasına ‘olur’ demeyi hücre almışlar.” 

CHP MYK toplantısı sonrasında açıklama fail Şampiyon, kısaca şunları söyledi:

TEHDİTLERE AYAKKABI BIRAKMAYIZ

“Türkiye Amme Sen’e aynı cüretkâr yapıldı. Ayrımsız sivil sosyete örgütünün latif başkanına tehditler savuruldu. Diyet değişikliğine ‘müfit’ diyenlere, Cumhuriyet Altını’e ehil çıkanlara, milletin egemenliği sarayın egemenliğinden kıymetlidir diyenlere, gerek hükümet yandaşları tarafından isterse de hükümetin cesaretlendirdikleri yoluyla gelebilecek tek tehdide biz başmak bırakmayacağız.

HEM İTİRAF HEM GÖZDAĞI

(Başvekil Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un “Cenabıhak’ın izniyle, referandumda şişman oranda ‘olur’ çıktıktan bilahare birlikte bu yıldırı örgütleri, hiçbir şekilde sesi soluğu çıkmayacak noktaya varidat’ sözleri) Hükümetin sözcüsü bu açıklama ile terör örgütlerine hükümetin ayn yumduğunu, bu sebeple insanlarımızın öldüğünü, katledildiğini, hassaten Türkiye’nin bu göz yumma dolayısıyla benzeri terör kaosu yaşadığını kilitsiz küreksiz söylemiştir. Bu mecmu kendi başına aynı tehdittir; çünkü, eğer ‘peki derseniz riyaset rejimini, tek eş rejimini getirirseniz terör bitecek, amma müfit derseniz terör sürecek’ demektir.

1 KASIM’DAN SONRA BİTTİ Mİ?

Bu, AKP’nin ne önce itirafı ne de geçmiş tehdididir. AKP’nin vatandaşı terörle zilgit gelmek kabil bir alışkanlığı var. 1 Teşrinisani’a giderken ‘AKP biricik başına kudret olursa terör biter’ dediler. Vatandaşı terörle zilgit ettiler, demincek aynı nakaratı bir kez henüz dinliyoruz. ‘Bu da yetmez, rejimi değiştirirseniz ülkeyi bir tane adama doğrulama ederseniz yıldırı biter’ diyorlar. Evet 1 Son Teşrin seçimlerinden sonradan yıldırı bitti mi? Bitmediği kabilinden artarak sürüyor. O zaman tek kusura bakmayın; ‘ Herhangi Bir intihap dönemi bu sopayı ne sallıyorsunuz ve yıldırı bozukluk on paralık bitmiyor’ diyerek sorarlar.

ENDİŞENİN İTİRAFI

(Başvekil Binali Yıldırım’ın CHP’ye siyasal rağbet suçlaması) AKP’nin zat ikbaliyle ait olan endişesi değme adımından anlaşılan olduğu amacıyla burada haddinden fazla münhal ayrımsız itiraf yaşanmış. AKP’nin huyudur itiraf kadir, yildirma fehamet. Tıpkısı tek kaygımız var; o bile Türkiye’birlikte bu düzeni derinleştirmek isteyen, bakir benzeri Saray vesayeti yapmak isteyenlere alın duracak demokratik güçleri perçinlemek biricik görevimiz.

TÜRKİYE’Yİ NAMEVCUT ETME PAHASINA

(Sosyal medyada sporcuların ‘evet’ kampanyası) Ekmeğini taştan nüfuz etmek zorunda olan milyonlar var. Onlar kendi yarını için ‘yarayışlı’ diyecek. Mahsus ki özlük kazandığı milyonlar ancak Saray’ın vesayetine sınırlanmış olanlar, Türkiye’yi kazanmak pahasına ‘peki’ demeyi hücre almışlar.” 



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç