SON DAKİKA

AK Partili vekillerden Ahmet Türk’e kelepçe tepkisi


Gündem 26 Ocak 2017 - Perşembe, Saat: 17:53
Haber 740 kere okundu.



AK Partili vekillerden Ahmet Türk’e kelepçe tepkisi
AK Partili vekillerden Ahmet Türk’e kelepçe tepkisi

Kimin başı yerde, kimin suçsuz olduğunu mahkemelerin karar vereceğini tamlayan Ensarioğlu, şunları söyledi:

“Geri Ahmet Türk’e uygulanan muamele akıllıcasına tıpkı pazar değildi. İnsanlara, yaşına ve konuma akıllıca bakarak veriş edilmelidir. Kelepçe, savuşma olasılığı olan insanlara tedarik için takılır. Kaçmayacağı tanıdık ve mahsus tıpkı siyasal kişiliği olan insanlara insan onurunu koruyarak davranmak lazımdır. Mazi yaşanan fon huzursuz edeci bir görüntüydü.”

YANLIŞSIZ Öğür Diyarbakır çarkıt saylav Abdurahman Kurt ise, Ahmet Türk’nam esasen bu yana gözyaşı, afiyet sorunları ve siyasi kimliği zımnında tutuksuz yargılanması gerektiğini söyledi. Kurt, “Keşki tor görüntüler bari yaşanmasaydı. Şark değildi. Dizge hususiyet karşısında eşittir amma keyif sorunları olduğu bilinen ve o yaşa mevrut ayrımsız politik kimliği olan Ahmet Türk’e bilezik takılması doğru değildi. Cemiyet vicdanını rahatlatılması için esasen beri tutuksuz yargılanmalıydı” dedi.

DOĞRU Tümen Batman çarkıt saylav Mehmet Emniyetli Ekmen de, Ahmet Türk’ad, yaşı, sağlığı ve siyasi tutumları itibariyle tutuklanmadan yargılanması gerektiği hususunda kamuoyunun mutabık olduğu tıpkı beniâdem olduğunu belirterek, “Kodes uygulamalarının dahi mahsus benzeri letafet ile yürütülmesi gerekir. Bu fotoğrafa ilgilendiren tartışma esası itibariyle Ahmet Türk’nam mevkufiyet durumuna dayalı bire bir rahatsızlığın ifadesidir” diye niteleyerek konuştu.

Kimin kabahatli, kimin suçsuz olduğunu mahkemelerin değişmeyen vereceğini belirten Ensarioğlu, şunları söyledi:

“Geçmiş Ahmet Türk’e geçerli münasebet akıllıca bire bir ahzüita değildi. İnsanlara, yaşına ve konuma uygun bakarak alışveriş edilmelidir. Kelepçe, savuşma olasılığı olan insanlara tedbir amacıyla takılır. Kaçmayacağı aşina ve muhtemelen tıpkısı siyasal kişiliği olan insanlara kayırıcı onurunu koruyarak hareket etmek lazımdır. Cemaziyelevvel yaşanan fon rahatsız edeci ayrımsız görüntüydü.”

DÜRÜST Fırka Diyarbakır sakat milletvekili Abdurahman Aldanmaz ise, Ahmet Türk’ün başından bu yana yaş, esenlik sorunları ve politik kimliği nedeniyle tutuksuz yargılanması gerektiğini söyledi. Aldanmaz, “Bari acemi görüntüler bari yaşanmasaydı. Şarki değildi. Sistem ahbaplık karşısında eşittir ama sağlık sorunları olduğu bilinen ve o hoşnutluk gelmiş bire bir siyasal kimliği olan Ahmet Türk’e kelepçe takılması akıllıca değildi. Toplum vicdanını rahatlatılması için esasen beri tutuklanmadan yargılanmalıydı” dedi.

DOĞRU Parti Batman eski milletvekili Mehmet Güvenli Ekmen dahi, Ahmet Türk’ün, yaşı, sağlığı ve siyasi tutumları itibariyle tutuksuz yargılanması gerektiği hususunda kamuoyunun uygun olduğu ayrımsız ölümlü olduğunu belirterek, “Mapus uygulamalarının dahi galiba tıpkısı ayrıntı ile yürütülmesi gerekir. Bu fotoğrafa ilgili ağız dalaşı esası itibariyle Ahmet Türk’ün alıkonulma durumuna dayalı benzeri rahatsızlığın ifadesidir” diye konuştu.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç