SON DAKİKA

Alana özgü dil sınavı


Gündem 27 Ocak 2017 - Cuma, Saat: 02:00
Haber 878 kere okundu.



Alana özgü dil sınavı
Alana özgü dil sınavı

YÖK Başkanı Misilsiz Saraç, kısaca şu bilgileri verdi:“Yabancı Açacak Sınavı’nın (YDS) birlikte adayın bilgi ve mühendislik, toplumsal ve beşeri ulum (evire çevire sanatlar bile dahil), sağlık olmak amacıyla üç alanda çevirgeç yeterliliğini belirlemeye yönelik YÖKDİL sürecini başlattık. Soruların hazırlanması Ankara Üniversitesi’nce, organizasyonu ve uygulanması ise Anadolu Üniversitesi’nce yürütülecek. YÖKDİL ilk defa 5 Mart’ta, bir tane oturumda, 30 ilimizde düzenlenecek. Bu dolaşma elden Ingilizce alanında yapılacak imtihan gelecek dönemlerde Almanca, Fransızca, Arabi ve farklı diller yerine bile genişletilecek ve yılda iki posta olacak. Ücreti 75 lira. Başvurular, 30 Ocak’tan itibaren ‘http://yokdil.yok.gov.tr’ adresinden yapılabilecek. 

YDS BITMEME EDECEK

YDS’ye seçme yıl ortalama 450 ile 550 bin namzet başvuruyor. Buna de başta lisansütü eğitim bilimi ve doçentlik sınavına gezmek isteyen adaylar tutmak üzere yabancı vasıta seviyesini tespit yol açmak isteyenler, üniversitelerce kendilerinden açkı yeterliliği puanı isteyen öğrenciler ve sair adaylar da katılabilir. YDS dahi yapılmaya bitmeme edecek. Adaylar iki sınava üstelik girebilecek ve karşılık geçerlilikleri olacak. Yabancı dilde eğitim veren üniversitelerde öğretmen kalkışmak amacıyla ayrı bir sınava girilecek.”

YÖK Başkanı Benzersiz Saraç, özetle şu bilgileri verdi:“Yabancı Kurgu Sınavı’nın (YDS) yanı sıra adayın bilim ve mühendislik, toplumsal ve beşeri bilimler (evire çevire sanatlar üstelik karışma), keyif doğmak amacıyla üç alanda miftah yeterliliğini belirlemeye müteveccih YÖKDİL sürecini başlattık. Soruların hazırlanması Ankara Üniversitesi’nce, organizasyonu ve uygulanması ise Anadolu Üniversitesi’nce yürütülecek. YÖKDİL ilk kez 5 Mart’ta, bir tane oturumda, 30 ilimizde düzenlenecek. Bu devir hemen Ingiliz Ingilizcesi alanında yapılacak sınav ati dönemlerde Almanca, Frenkçe, Arabi ve özge diller olarak birlikte genişletilecek ve yılda iki misil olacak. Ücreti 75 lira. Başvurular, 30 Eş’fecir itibaren ‘http://yokdil.yok.gov.tr’ adresinden yapılabilecek. 

YDS DEVAM EDECEK

YDS’ye temas yıl averaj 450 ile 550 bin aday başvuruyor. Buna de ilkin lisansütü terbiye ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar görünmek üzere ecnebi açkı seviyesini belirleme yol açmak isteyenler, üniversitelerce kendilerinden komütatör yeterliliği puanı isteyen öğrenciler ve sair adaylar de katılabilir. YDS birlikte yapılmaya devam edecek. Adaylar iki sınava üstelik girebilecek ve kıymet geçerlilikleri olacak. Yabancı dilde eğitim veren üniversitelerde hoca kalkışmak üzere ayrı bir sınava girilecek.”



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç