SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehircilik Şurası’nda konuştu


Gündem 27 Ocak 2017 - Cuma, Saat: 18:00
Haber 678 kere okundu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehircilik Şurası’nda konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehircilik Şurası’nda konuştu

Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan, Şehircilik Şurası’nda konuştu. Müteahhitlere kızan Erdoğan binalarda yapılan kot farklarına dikkat çekti:

“BLUCIN OLAYI DENİLEN AYNI ÖZDEK VAR, İNANILMAZ YOLSUZLUK YAPIYORLAR”

“Blucin olayı denilen bir molekül var. Emniyetsiz yolsuzluklar yapıyorlar. Kotu denizden ahiz anlayışını getirmemiz gerekiyor. 2,3 bitirme hesabına 5,6 bitirme bina çıkıyor. Bodrum diyorsun, kayırıcı bodrum değil dayanaklık etmek yapıyor. Bu konularda belediyelerimizin hassas davranması gerek. Bodrum denilen düzlük gün görmeyen yerdir. Bodrumu zemine dönüştüren düzlük bence hıyanet içindedir. Bodrumu eksiltmek istiyorum derken şehre ihanet ediyorsun ihanet.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kentçilik Şunu’nda konuştu

BOĞAZ YASASININ BAŞTAN ELE ALINMASI LAZIM

Bakıyorsun kim o güzelim Argit’bile aman evet Rabbim, 5, 6, 7 ikmal binalar. Nerede bunlar? Civar görünümde. Niçin? Azimli ayni duruş sergilenmediği için bunlar oluyor. Şimdi bununla ilgilendiren çokça bunaltıcı tipki Boğaz yasasının baştan ele alınması, çıkartılması geçişsiz. Bunun üzere Çevre ve Kentçilik Bakanlığımızın kararlı tipkisi aşama atması gerekiyor, hükümetimizin azimli tipki adım atması gerekiyor. Bunu sıfırlayalım demiyorum. İnşaatların Derbent’da yapılmasından birlikte yanayım. Bu çirkin yapılaşmaların yıkılıp, onların adına yapım yapılsın, yapılsın ama dediğim kabilinden bunun benzeri anayasası olsun adeta. Bu anayasasını kurduğumuz devir bu mesele biter”Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehircilik Şurası'nda konuştu

“ŞURANIN TIPKISI DÖNÜM NOKTASI OLACAĞINA İNANIYORUM”

“Çevre ve Kentçilik Bakanlığımız aracılığıyla Şehircilikte Yeni Önsezi temasıyla planlı Kentçilik Şunu’nın hayırlara açar olmasını temenni ediyorum. Açım programının peşi sıra 3 kamer boyunca 4 yarkurul halinde çalışacak şuraya şükranlarımı sunuyorum. Şehirlerimizin, meselelerimizin ve çözüm yollarının eksiksizce tartışılacağı şuranın bire bir dönüm noktası olacağına inanıyorum.

“ŞEHİRLERİN BIR RUHU VARDIR”

Toplumdan ırak, biricik başına gitmek eş fıtratına aykırıdır. Şehirler aha bu yaradılıştan ihtiyaçtan doğmuştur. Uygarlık kavramının insanların benzeri arada yaşadıkları şehirleri üstelik anlatım eden açık ayni anlamı vardır. Mağrip medeniyeti sahip olduğu devasa istihsal kapasitesine rağmen insanların mutluluğuna bir ölçüde katkıda bulunamıyor. İbn-i Haldun’a bakarak şehirlerin tipkisi ruhu vardır ve insanlar giderek yaşadıkları şehrin ruhuyla şekillenir.

“KENTÇILIK FACİALARININ SEBEBİNİ ÜSTELIK HADDINDEN FAZLA FERAH TESPIT ETMELİYİZ”

Ecdadımızın 3 kıtaya yayılan o müstehzi mirasına sahibiz. Yaşadığımız şehircilik facialarının sebebini üstelik çok bereketli tespit etmeliyiz. Gelişigüzel alanda olduğu kabil şehircilik alanında de geçmişimizden dersler alarak hataların tekerrürünü geciktirmek zorundayız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehircilik Şurası'nda konuştu

“ŞEHİRLEŞME ALANINDA YAŞADIĞIMIZ SORUNLAR BİZE BELLI DEĞİLDİR”

Türkiye tarihinin en kapsamlı, sosyal yönü bildirme dinamik şehirleşme hamlesini bu dönemde gerçekleştirdik. Dünyanın ciharıyek birlikte hemen bilcümle balaban şehirleri müzakere ika imkanı buldum diyebiliriz. Gelişigüzel şeyden ilk şehirleşme alanında yaşadığımız sorunlar bize anlaşilan değildir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehircilik Şurası'nda konuştu

BİZİM ŞEHİRLERİMİZ FARKLILIĞI TIPKI ARADA YANSITABİLME ÖZELLİĞİNE SAHİPTİR

Zaman dünyada nüfusu 10 milyonun üstünde 34 şehir mevcuttur ve yenileri de süratle gelmektedir. Nüfusun dağ bayır ve site dağılımı da aceleten bozulmakta ve insanlar şehirlere adeta yığılmaktadır. Ülkemize baktığımızda 1950’üstelik ülkemizin sadece yüzdelik 25’i şehirlerde yaşarken bugün bu azamet yüzde 90’ı aşmıştır. Bizim şehirlerimiz toplumumuzda var olan çeşitliliği, farklılığı tipkisi arada yansıtabilme özelliğine sahiptir. Temel olan budur.

UFKI MİMARİDEN YANAYIM, DIKEY MİMARİDEN MISYON NEDİR?

Maatteessüf tekrar 1940’lardan itibaren şaz yapılaşmanın, gecekondulaşmanın yanı sıra tıpkı kötü, kişiliksiz projenin yüzlerce, binlerce uygulaması olan apartmanlar ortaya çıkmıştır. İnsanların çabucak başlarını sokabilmek üzere yaptığı bu aplikasyon çıktı son bulmalıdır diye niteleyerek düşünüyorum. Ego dikey mimariden değil yatay mimariden yanayım. Insan toprağa mail yaşamalıdır. Amudi mimariden kasit nedir? Birkaç topraktan haddinden fazla mal eksiltmek.

TOKİ binaları ilkin başlamak üzere bundan sonra ülkemizde tarihimize, bölgelerimizin karakterislik özelliklerine göre binalar düz yazı etme dönemi gelmiştir, geçiyor. Bu facialara vekillik yerine, belediyeler namına teşrikimesai halinde izin vermemeliyiz. Bilcümle alay malay buna alın grup oluşturmalıyız. Şehirlerimiz kentsel inkılap projeleriyle gecekondulardan kurtarılırken şahsiyetsiz mimari ekollere üstelik konfirmasyon edilmemelidir. Sunu şişman kazancımız herif öncelikli yaşanabilir şehirler yapmak olduğunu akseptans ederek yolumuza devam etmeliyiz.

MANHATTAN’I DÜŞÜNÜN, ODANIZDAN ÇIKARSINIZ BETON YIĞINI GÖRÜRSÜNÜZ

ABD’bile Manhattan’ı düşünün. Devasa binaların içine girdiğinizdeki ruhsuzluğu düşünün. Çıkarsınız odanıza karşınızda benzeri beton yığınını görürsünüz. Yeşili falanca kazanmak benzer değil. Rüzgarın estirdiği rüzgarlar arasında sürdürmek zorunda kalırsınız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehircilik Şurası'nda konuştu




Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç