SON DAKİKA

Konutta ikinci kampanya dalgası başlıyor


Ekonomi 27 Ocak 2017 - Cuma, Saat: 04:51
Haber 757 kere okundu.



Konutta ikinci kampanya dalgası başlıyor
Konutta ikinci kampanya dalgası başlıyor

Taşınmazlar Bölük GYO, Hane Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Envestisman Ortaklığı Derneğinin (GYODER) birlikteliğinde planlı kampanya 1 Şubat’ta başlayacak ve 30 Mart’ta sona erecek.

Kampanyanın şu esas büyüklüğünde belirlenen ayrıntıları Meclis Otel’birlikte düzenlenen matbuat toplantısında gazetecilerle paylaşıldı.

Toplantıda mütekellim GYODER Yüksek Danışma Müesses Başkanı Avni Polat, 2016’yı bire bir geçmiş yıla göre satışlarını artırarak bitirdiklerini, bu yıl dahi sabık yılki satışları egale yazar, geçerek bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Basamak fiyatlarının 2017’de benzeri tutar artacağını dile getiren Çelik, girdi maliyetlerinin dövizin bile etkisiyle yükseldiğini, enflasyonda ve umumi faizlerde artım beklediklerini aktardı.

Çelik, Türkiye’nin geçen yıl yaşadığı ve bu yıl yaşaması muhtemel olumsuzluklardan bahsederek, “Buradan yola çıkarak KONUTDER, GYODER ve Taşınmazlar Bölük GYO ile bölük alıcısının göz edinmesini kolaylaştırmak üzere bazı çalışmalar yaptık. 1 Şubat’tan itibaren için Cumhuriyet tarihinde olmadığı büyüklüğünde kolaylaştırıcı tedbirler alarak kampanyamızı başlatacağız.” dedi.

Vadelerin 240 ayak tabanı kadar artacağını dile getiren Çelik, böylelikle mütekâmil ülkelerdeki ev alımını kolaylaştıran yüreklilik uygulamalarından birisinin Türkiye’üstelik görüleceğini bildirdi

Kampanyanın 1 Şubat’ta başlayacağını ve 30 Mart’ta biteceğini anlatım eden Polat, “Bir istif problemimiz bulunmayan. Ayrımsız yandan üretip bire bir yandan satacağız. Bu kampanya stokları zayıflatmak için değil göz alımını kolaylaştırmak amacıyla. Kampanyanın uzatılıp uzatılamayacağını 30 Mart’ta oturup gene değerlendireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Polat, bir gazetecinin, “Kampanyadan çakmak isteyenlerin firmalara hisse senedi yoluyla mı borçlanacak yoksa bankalara mı borçlanacak?” şeklindeki sorusu üzerine, “Kredilendirme, bankalarla birlikte yapılacak. Yoksa biz bankacılık yapmayacağız. Finansman bankaların işi. Bu mehil oranı Cumhuriyet tarihinde evvel.” diye konuştu.

Avni Çelik, kampanyaya katılacak firmalardan henüz evvel 120 kamer vadeli basamak kayran vatandaşların ödeme sürecini antant yenileyerek 240 kamer vadeye çıkarabileceğini söyledi.

‘NAZIK FEDAKARLIK VE BÜYÜK CIDDI BİRLİĞİ’

Yurt Bölük GYO Umumi Müdürü Garaz Gelgel, bu kampanyayı sektörün birliktelik içerisinde düzenlediğini belirterek, sabık sene düzenlenen ve rekor mir getiren kampanyayı hatırlattı.

Türkiye’nin 15 Orak Ayı darbe girişiminden bilahare soylu erki tıpkı cidal içine girdiğini dile getiren Çalım, “Ancak şunu açık terennüm etmek istiyorum. Burada firmalarımız, bankalarımız, dövizin yüzde 25-30, inşaat maliyetlerinin yüzde 10-15 artmasına, ürem artırımına, derece düşürülmesine rağmen vadesini 240 aya çıkarıyor ve faiz oranını kötü çekiyor. Bu, nazik fedakarlık ve nazik güç birliği.” diyerek konuştu.

Yurt Göz GYO, Ev Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Emlak ve Yurt Yatırım Ortaklığı Derneğinin (GYODER) birlikteliğinde planlı kampanya 1 Şubat’ta başlayacak ve 30 Mart’ta sona erecek.

Kampanyanın şu esas büyüklüğünde belirlenen ayrıntıları Sedir Otel’de planlı basın toplantısında gazetecilerle paylaşıldı.

Toplantıda mütekellim GYODER Efdal Enformasyon Müesses Başkanı Avni Polat, 2016’yı tıpkı eski yıla bakarak satışlarını artırarak bitirdiklerini, bu sene dahi geçen yılki satışları egale edip, geçerek bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Basamak fiyatlarının 2017’da benzeri tutar artacağını dile getiren Çelik, girdi maliyetlerinin dövizin üstelik etkisiyle yükseldiğini, enflasyonda ve genel faizlerde çoğalma beklediklerini aktardı.

Çelik, Türkiye’nin geçen sene yaşadığı ve bu sene yaşaması muhtemel olumsuzluklardan bahsederek, “Buradan yola çıkarak KONUTDER, GYODER ve Gayrimenkul Göz GYO ile göz alıcısının basamak edinmesini kolaylaştırmak amacıyla bazı icraat yaptık. 1 Şubat’tan itibaren üzere Cumhuriyet Altını tarihinde olmadığı kadar kolaylaştırıcı tedbirler alarak kampanyamızı başlatacağız.” dedi.

Vadelerin 240 taban kadar artacağını dile getiren Polat, böylece kaslı ülkelerdeki konut alımını kolaylaştıran emniyet uygulamalarından birisinin Türkiye’birlikte görüleceğini bildirdi

Kampanyanın 1 Şubat’ta başlayacağını ve 30 Mart’ta biteceğini ifade eden Çelik, “Ayrımsız stok problemimiz bulunmayan. Aynı yandan üretip bir yandan satacağız. Bu kampanya stokları yok etmek için değil basamak alımını kolaylaştırmak için. Kampanyanın uzatılıp uzatılamayacağını 30 Mart’ta oturup gine değerlendireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Çelik, ayrımsız gazetecinin, “Kampanyadan çıkarmak isteyenlerin firmalara senet vasıtasıyla mı borçlanacak yoksa bankalara mı borçlanacak?” şeklindeki sorusu üzerine, “Kredilendirme, bankalarla gelişigüzel yapılacak. Yoksa tığ bankacılık yapmayacağız. Finansman bankaların işi. Bu önel oranı Cumhuriyet tarihinde önce.” diyerek konuştu.

Avni Polat, kampanyaya katılacak firmalardan daha önce 120 ay vadeli hane alan vatandaşların ödeme sürecini geçim yenileyerek 240 ay vadeye çıkarabileceğini söyledi.

‘NAZIK FEDAKARLIK VE BALABAN VAHIM BİRLİĞİ’

Gayrimenkul Basamak GYO Genel Müdürü Meram Kurum, bu kampanyayı sektörün birliktelik içerisinde düzenlediğini belirterek, sabık sene düzenlenen ve rekor komutan getiren kampanyayı hatırlattı.

Türkiye’nin 15 Temmuz darbe girişiminden sonraları iktisadi aynı cenk içine girdiğini dile getiren Gelgel, “Fakat şunu kesin hikâyelemek istiyorum. Burada firmalarımız, bankalarımız, dövizin yüzde 25-30, inşaat maliyetlerinin yüzdelik 10-15 artmasına, nema artırımına, kademe düşürülmesine karşın vadesini 240 aya çıkarıyor ve ürem oranını süfli çekiyor. Bu, nazik fedakarlık ve şişman yavaş birliği.” diye niteleyerek konuştu.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç