SON DAKİKA

MYK’da konuştu: Hayır çıkarsa Türkiye nefes alır


Gündem 27 Ocak 2017 - Cuma, Saat: 02:01
Haber 738 kere okundu.



MYK’da konuştu: Hayır çıkarsa Türkiye nefes alır
MYK’da konuştu: Hayır çıkarsa Türkiye nefes alır

FİİLİ BAŞKANLIK VAR

“Kanunuesasi Mahkemesi hukuku ve hukukun üstünlüğünü savunmuyor. OHAL kararıyla siyasi otoritenin emrine girdi. Türkiye son iki yıldır fiili riyaset sistemi ile yönetiliyor. Hükûmet, Saray’dahi toplanıyor, rektör atamaları Saray’dan yapılıyor. Şimdi bu fiili durumu yasal kuzuluk ilam etmek için diyet değiştiriliyor. Fiilen reislik yönetimi olmasına, bilcümle yetkiler kullanılmasına rağmen ne terör azaldı, hangi da tutum düzeldi. Yasal kuzuluk gelince mi düzelecek.

YASAL SINIRA ÇEKİLECEK

Ama referandumda ‘Yararlı’ çıkarsa Türkiye rahatlayacak, koyu tıpkısı kan matlup, hep beraber iyicene günler yaşayacağız. Cumhurbaşkanı anayasal sınırlarına azalmak zorunda kalacak, ihlal son bulacak. Kutuplaşma ortadan kalkacak, tutum rayına girecek. OHAL’mağara olduğu, hukukun olmadığı hiçbir ülkeye kimse envestisman yapmaz, ecnebi yatırımcı on paralık gelmez. ‘Yararlı’ çıkarsa iki yıldan beri muteber fiili boyut ortadan kalkar. Tıpkı apartman yöneticisi seçtiniz, dairenizin tapusunu o yöneticiye verir misiniz? Bu rejim değişikliğini savunanlar sevmediği tıpkısı kişinin başbuğ olduğunu düşünsünler, o zaman ‘Tamam’ oyu verecekler mi?
m Başbakan Yardımcısı Numan Vareste’un sözleri sorumlu benzeri kişinin söyleyeceği sözler değil. Yıldırı tehdidiyle insanları susturmaya, sindirmeye çalışıyor. Türkiye buna doğrulama olanaksız. İki ay sonraları ne değişecek? Zaman bile MITOS emrinde, gene polis güçleri emrinde…

MECLİS KAPATILIYOR

(Başbakan Saika’ın ‘Divan güçleniyor’ değerlendirmesi) Bunu almak akıllara şifa. Divan, yöntemince kapatılıyor. Çabucak içre 600 lime adam kalıyor. Istizah hakkı elinden alınan, yasa yapma yetkisini Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Saray’a devreden, halel yetkisini tıpkısı kişinin emrine veren Sedir, kuşkusuz güçleniyor düşkünlük ediyorum.

Bir kişinin emriyle makama gelen, sonra bir kişinin emriyle makamının ipini çeken tıpkısı Başbakan, apayrı partileri umu beklentisi olmakla suçluyor. Siyasette kendi ikbalini tıpkı kişinin iki dudağı arasına bırakanlar, bizi rağbet beklentisiyle suçlayamaz. Buna yemeden içmeden gülümsüyorum.”

PROSES IÇIN UYARDI

GAZİANTEP Bağımsız Milletvekili Beklenti Özdağ Kılıçdaroğlu’na şaşırtı tıpkı görüşme gerçekleştirdi. Özdağ’ın, görüşmede kâh çevrelerin ve mihrakların plebisit sürecini sömürme edeceğine ait kaygılarını Kılıçdaroğlu ile paylaştığı öğrenildi. Özdağ, görüşmede muhalefetin çalışmalarını yürütürken her istismara izin vermeyerek, meşruiyet ve yasallık çizgisinde dikkatli olunması gerektiğine inandığını anlattı.

FİİLİ BAŞKANLIK VAR

“Temel Mahkemesi hukuku ve hukukun üstünlüğünü savunmuyor. OHAL kararıyla siyasi otoritenin emrine girdi. Türkiye serencam iki yıldır fiili riyaset sistemi ile yönetiliyor. Bakanlar Kurulu, Saray’da toplanıyor, rektör atamaları Saray’dan yapılıyor. Demincek bu fiili durumu yasal ağıl aktarmak amacıyla kefaret değiştiriliyor. Çalışarak riyaset yönetimi olmasına, hep yetkiler kullanılmasına rağmen hangi terör azaldı, hangi dahi ekonomi düzeldi. Yasal ağıl gelince mi düzelecek.

YASAL SINIRA ÇEKİLECEK

Ama referandumda ‘Yararlı’ çıkarsa Türkiye rahatlayacak, dip ayrımsız içki takanak, bütün beraber adamakıllı eyyam yaşayacağız. Cumhur Reisi anayasal sınırlarına düşmek zorunda kalacak, ihlal akıbet bulacak. Kutuplaşma ortadan kalkacak, ekonomi rayına girecek. OHAL’mağara olduğu, hukukun olmadığı hiçbir ülkeye kimesne yatırım yapmaz, yabancı yatırımcı on paralık gelmez. ‘Yarayışlı’ çıkarsa iki yıldan beri meri fiili boyut ortadan kalkar. Ayrımsız apartman yöneticisi seçtiniz, dairenizin tapusunu o yöneticiye verir misiniz? Bu diyet değişikliğini savunanlar sevmediği bir kişinin başkan olduğunu düşünsünler, o ahit ‘Evet’ oyu verecekler mi?
m Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un sözleri mesul aynı kişinin söyleyeceği sözler değil. Yıldırı tehdidiyle insanları susturmaya, sindirmeye çalışıyor. Türkiye buna teyit olamaz. İki kamer sonradan hangi değişecek? Bugün birlikte MIT emrinde, gine polis güçleri emrinde…

MECLİS KAPATILIYOR

(Başvekil Sebep’ın ‘Divan güçleniyor’ değerlendirmesi) Bunu gitmek akıllara seza. Sedir, resmen kapatılıyor. Çabucak ortamında 600 tane herif kalıyor. Istizah hakkı elinden alınan, kanun etme yetkisini Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Saray’a devreden, tağyir yetkisini ayrımsız kişinin emrine veren Sedir, elbet güçleniyor zaaf ediyorum.

Bire Bir kişinin emriyle makama gelen, sonraları tıpkı kişinin emriyle makamının ipini çekici bir Başbakan, ayrıksı partileri gönül beklentisi olmakla suçluyor. Siyasette kendi ikbalini bire bir kişinin iki dudağı arasına bırakanlar, bizi ikbal beklentisiyle suçlayamaz. Buna yalnız gülümsüyorum.”

SÜREÇ ÜZERE UYARDI

GAZİANTEP Özgür Beklenti Özdağ Kılıçdaroğlu’na sürpriz ayrımsız ülfet gerçekleştirdi. Özdağ’ın, görüşmede gâh çevrelerin ve mihrakların referandum sürecini istismar edeceğine ilişkin kaygılarını Kılıçdaroğlu ile paylaştığı öğrenildi. Özdağ, görüşmede muhalefetin çalışmalarını yürütürken gelişigüzel istismara müsaade vermeyerek, meşruluk ve yasallık çizgisinde dikkatli olunması gerektiğine inandığını anlattı.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç