SON DAKİKA

TSK: DEAŞ El Bab’dan çekiliyor


Gündem 27 Ocak 2017 - Cuma, Saat: 18:00
Haber 629 kere okundu.



TSK: DEAŞ El Bab’dan çekiliyor
TSK: DEAŞ El Bab’dan çekiliyor

TSK’dan yapılan açıklamada, El Bab’ta mevcut sivil halkın DEAŞ’ın kamu tehditlerine karşın barhana etmeyi başardığı ancak şehirde halen 15-18 bin civarında sivil halkın bulunduğu belirtildi.

El Bab’taki serencam ebat ile ilişkin yapılan açıklamada, akarsu, hayatiyet üzere ana hizmetler ve minimal yaşam koşullarının namevcut denecek seviyelere indiği ve bu nedenle sağlık sorunu yaşayanların hayatlarını kaybettikleri kaydedildi. TSK, şehirdeki sivil halkın ayrılmaması üzere DEAŞ terör örgütü mensuplarının yaymaca yaptığını ve böylelikle insanların şehirden kaçmalarına bariyer olmaya çalışıldığına ilgi çekti.

DEAŞ ÇEKİLİYOR

Açıklamada, DEAŞ yıldırı örgütünün defans hatlarını tahkim etmek ve karşılaştıkları kuvvetlere maksimum kaybolma, hasar verdirmek amacıyla Halk Bab’ta yaptıkları istihkam çalışmalarına devam ettiği ve özellikle Halk Bab-Kadiran önünde Desise-Albi mezrası doğru sonsuz istihkam çalışmalarının yürütülmekte olduğu belirtildi. TSK’nın DEAŞ yıldırı örgütünün Bab’taki askeri durumuna yönelik bölgedeki güvenilir kaynaklardan gerçekleştirme ettiği bilgilere göre sonuç zamanlarda Tunuslu muhacirlerin Halk Bab’da çokluk gösterdiği, DEAŞ terör örgütünün tamam karargahlarını ve merkezlerini Tadif bölgesine taşıdığı ve morallerinin serencam mertebe bağan olduğu kaydedildi. Değişik yandan, Kabasin ile ilişkin alınan akıbet bilgilerde DEAŞ’ın şehirde döşediği ahali yapımı mayın ve bombalı tuzakların yerlerini bilici ve bizzat döşeyen kişilerin çekicilik taarruzunda hayatlarını kaybettiği, bu ölen teröristlerin ellerindeki haritaya birlikte ulaşılamadığı, bu yüzden bazı yıldırı örgütü mensuplarının çevrili kaldıkları ve debi alanlarının kısıtlandığı, başkaca bazılarının özlük bombalarıyla öldükleri istihbaratının alındığı tabir edildi. TSK, DEAŞ yıldırı örgütünün TSK’nın yürüttüğü kararlı harekattan ekolojik ortam ümitlerinin yoğun şekilde kırıldığını ve Umum Bab’dan çekilmeye hazırlandığı bilgisinin edinildiğini açıkladı.

Halk Bab’birlikte 40 DEAŞ hedefi imha edildi

DEAŞ’ın Umum Bab’daki karargah binası imha edildi



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç