SON DAKİKA

Tünellerle gelişip sanayiyle büyüyecek


Ekonomi 27 Ocak 2017 - Cuma, Saat: 04:50
Haber 878 kere okundu.



Tünellerle gelişip sanayiyle büyüyecek
Tünellerle gelişip sanayiyle büyüyecek

Erişim projeleri ortada öne çıkan Ovit ve Kop tünelleri Erzurum ile Trabzon ve Rize’ye erişim süresini 1.5 saate indirecek. Erzurum’un bundan sonra yatırım çekmesi için Mersin’e de mesafenin kısalması gerektiğini tamlayan Erzurum Büyükşehir Belediye Reisi Mehmet Basamak, “Kentimiz hele hayvancılık, endüstri ve turizm alanında yatırımcı çekmeye başladı. Göçün durduğu Erzurum’dahi ikinci Organize Uran Bölgesi’ni (OSB) kurduk. Bu OSB’ye 2 milyar TL’lik tıpkı yatırım talebi geldi. Bu talepler ortada deva, cebe, bakır ve alüminyum uran üzere alanlar bulunuyor” dedi.

1 MİLYON GEZICI HEDEFİ

Erzurum’un turizm alanında tesisleşme yatırımlarının genişlik çok ciddilik veren il konumunda olduğunu anlatan Basamak, şöyle konuştu: “Halihazırda yıllık 250 bin olan yerel yabancı seyyar sayısını arttırmak amacıyla yatak kapasitesini 10 bine çıkararak yıllık 1 milyon turist ağırlamayı amaçlıyoruz. Şu anda 4-5 firma ile görüşmeler sürüyor. Bunlar ortada Hilton Grubu, Kaya Grubu ve InterContinental İstanbul Otelleri bulunuyor.” Türkiye’de ki meraların yüzdelik 13’üne erbap olan Erzurum’un tarım hayvancılıkta baştan başarılı kalkışmak istediğini anlatan Mehmet Aşama, bunun için şehre 10 km mesafede etken hayvan borsası mensur ettiklerini söyledi. Bu projeyi dünyadaki örneklerine bakarak yaptıklarını dile getiren Evre, “Avrupa düzeyinde tıpkısı proje yaptık. Biogaz ve ruz enerjisiyle aydınlatma ve ısıtma olacak. 250 dönüm büyüklüğe erbap proje 20 bin metrekare bağlı düzlük meydan alıyor. 60 milyon teklik bu yatırımı Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak tığ finanse ediyoruz. Bu yatırımlarla 1 milyon 400 bin olan efsanevi sayımızı 5 yılda10 milyona intikal etmek istiyoruz” diye niteleyerek konuştu.

Erişim projeleri arasında öne çıkan Ovit ve Kop tünelleri Erzurum ile Trabzon ve Rize’ye ulaşım süresini 1.5 saate indirecek. Erzurum’un artık yatırım çekmesi üzere Mersin Ağacı’e bile mesafenin kısalması gerektiğini belirten Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Merhale, “Kentimiz alelhusus hayvancılık, sanayi ve turizm alanında yatırımcı çekmeye başladı. Göçün durduğu Erzurum’de ikinci Birleştirme Uran Bölgesi’ni (OSB) kurduk. Bu OSB’ye 2 bilyon TL’lik aynı yatırım talebi geldi. Bu talepler beyninde umar, silah, bakır ve alüminyum uran gibi alanlar bulunuyor” dedi.

1 MİLYON SEYYAH HEDEFİ

Erzurum’un turizm alanında tesisleşme yatırımlarının sunma çok vakar veren toprak konumunda olduğunu anlatan Ayak, şöyle konuştu: “Halihazırda almanak 250 bin olan yerel ecnebi seyyah sayısını yükseltmek için akak kapasitesini 10 bine çıkararak almanak 1 milyon gezgin ağırlamayı amaçlıyoruz. Şu anda 4-5 firma ile görüşmeler sürüyor. Bunlar ortada Hilton Grubu, Kayaç Grubu ve InterContinental İstanbul Otelleri bulunuyor.” Türkiye’da ki meraların yüzde 13’üne erbap olan Erzurum’un tarım hayvancılıkta baştan kudretli kalkışmak istediğini anlatan Mehmet Ayak, bunun amacıyla şehre 10 km mesafede etken efsanevi borsası mensur ettiklerini söyledi. Bu projeyi dünyadaki örneklerine göre yaptıklarını dile getiren Sekmen, “Avrupa düzeyinde aynı proje yaptık. Biogaz ve güneş enerjisiyle tenvir ve teshin olacak. 250 dönüm büyüklüğe cemaat proje 20 bin metrekare ilişkin alan kayran alıyor. 60 milyon lira bu yatırımı Erzurum Büyükşehir Belediyesi adına biz finanse ediyoruz. Bu yatırımlarla 1 milyon 400 bin olan hayvan sayımızı 5 yılda10 milyona çakozlamak istiyoruz” diyerek konuştu.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç