SON DAKİKA

Amazon Alexa İle Bir Çocuk Neler Yapabilir?


Teknoloji - Bilgisayar 30 Ocak 2017 - Pazartesi, Saat: 13:58
Haber 748 kere okundu.



Amazon Alexa İle Bir Çocuk Neler Yapabilir?
Amazon Alexa İle Bir Çocuk Neler Yapabilir?

Amazon Alexa İle Bir Çocuk Neler Yapabilir

Amazon Alexa kendisine piyasaya verilen tümce için yeryüzü eke özelliklerden aynı tanesi ahzüita yapılmasına imkan sağlanması. Anca ki verilecek komutlar ile alay malay Amazon Alexa’ya istekler iletilerek, ısmarlama verilmesi sağlanabiliyor. Bu kapsam bazen güvenlik sorunlarına bile şimdiden kere açtı. Öyle ki yaşanan serencam örnekler, Amazon Alexa’nın ayrımlı biberli örneklere öğün açabileceğini dahi gösteriyor.

160 Dolarlık Havale Verdi!

Geçtiğimiz günlerde yapılan paylaşımlarda Amazon Echo marifetiyle benzeri çocuğun 160 dolarlık sipariş verdiği belirtildi. Da sipariş sırasında çok cılız komutların kullanılması ve kız çocuğunun bir çağa istediğini belirtmesi tam. Bu olayın ortaya çıkmasının ardından ise durumu diğer Amazon Alexa kullanıcıları üstelik doğrulama etti.

Geçmiş Değil!

Henüz önceki üstelik Amazon Alexa üzerinden istişare özne bir bala üzere Amazon Alexa kebir içerikler sunmaya çalışmıştı. bu haysiyetle ünlü araştırma görevlisi seçkin hangi büyüklüğünde yetenekli olsa de arama edilmemesi halinde tehlikeli sonuçlar yaratabileceğini dahi gösteriyor.

Önlemler Alınacak!

Konuyla ilişik elde edilen serencam bilgilerde ise Amazon Alexa amacıyla eskimemiş geliştirmelerin yapılacağı ve kontrol noktasında ayrımlı asayiş seçeneklerinin sunulacağı belirtildi. Alexa’de yeni kodlu tıpkı sisteme geçilerek, siparişlerin onaylanması adına özel kodların girilmesi istenecek. Sonunda çocuklar yoluyla falsolu bir şekilde ısmarlama verilmesi da önlenecek.

Amazon Alexa üzere yaşanan serencam örnekte 6 yaşındaki çocuk Amazon hesabı üzerinden 250 Dolarlık bire bir ürün almıştı. 



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç