SON DAKİKA

Uykuya dalarken düşme hissi neden oluşur?


Sağlık 30 Ocak 2017 - Pazartesi, Saat: 17:01
Haber 742 kere okundu.



Uykuya dalarken düşme hissi neden oluşur?
Uykuya dalarken düşme hissi neden oluşur?

Uykuya dalarken tedenni hissi bozukluk oluşur? Tamlık uykuya dalarken şapadanak tedenni hissine kapılıp vücudumuzun silkindiğini çokça görmüşüzdür. Az Çok rahat olan bu pay beyindeki iki bölgenin arama çatışması sebep oluyor.

Uykuya dalarken düşme hissi bozukluk oluşur?

Bunu aynı rüyanın parçasıymış gibi algılıyorsak boşlukta düşüyormuş hissi oluşur; buna hipnik seğirme denir. Beynimiz uyku üzere çevreyle bağlantısını keserken ortaya çıkan ayrımsız çatışmanın göstergesidir bu.

Uykuda vücudumuz felç ergin gibidir ve aut dünyadaki olaylara duyarsız ayla geliriz. Ama adale kontrolümüz düğmeye basılmışçasına durmaz.

Beynimizde retiküler aktivasyon sistemi adlı nahiye dem kabul etme üzere esas fonksiyonları kontrol porte ve alesta olma duygusunu hissettirir bize.

Öte yandan görmeyle ilgili ventrolateral preoptik çekirdek (gözlükçü sinir önündeki nahiye) ise yorgunluğu düzenler.

Uykuya dalma sırasında retiküler aktivasyon sistemi vücudumuzun kontrolünü aracısız bırakırken ventrolateral çekirdek denetimi ele alır. Bu usulca kısılan benzeri çıra düğmesi gibidir, ama seçme devir teltiksiz işlemeyebilir.

Uyanıklığı sağlayan erke kalıntıları vehleten yükselişe geçtiğinde seğirme hareketleri görülür. Fakat bunun nedeni tam namına bilinmiyor. Aceleci ayn hareketlerinin aksine bu seğirmelerin rüya gören beyinle tıpkı ilgisi yoktur. Bundan artma günün akıbet kalıntıları gibidir.

‘Patlayan başlangıç sendromu’ adı sunulan ve insanın kafasının süresince bomba patlıyormuş üzere sesler duymasına bozukluk olan yabansı rahatsızlıkta de analog belirtiler görülür. Beynin kurnaz ve uykuya sabık kısmı beyninde ayrımsız taharri mücadelesi vardır ve bu balkır çakması kadar ışıklar görmeye ve faziletli ünlü patlamalar duymaya neden evet.

Gâh encam vakalarda bu vakıa çılgın uykusuzluğa ve hassaten bedenin muamma güçler aracılığıyla ele geçirilmesi iddialarına de sebep olmuştur.

Ancak genel adına burada bulut edilecek tıpkısı genişlik yoktur. Uykuya dalma takkadak ortaya sâdır enteresan aynı çatışma halinden ibarettir.

Elan geçmiş bahis hakkında yazan psikolog Tom Stafford’a göre, “Dalgı halindeyken yaptığımız değme iki debi türü beyninde anlı şanlı aynı tenazur vardır. Aceleci göz hareketleri, uyanmakta olan dünyada görülebilecek rüya kalıntılarıdır. Hipnik seğirmeler ise umut dünyasına müsaadesiz giren bitirmiş dirim kalıntıları gibidir.”

 

Hakikat: bbc.com



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç