SON DAKİKA

Milli Yazılım Pardus Yayılıyor!


Teknoloji - Bilgisayar 13 Şubat 2017 - Pazartesi, Saat: 23:43
Haber 779 kere okundu.



Milli Yazılım Pardus Yayılıyor!
Milli Yazılım Pardus Yayılıyor!

Milli Yazılım Pardus Yayılıyor

TÜBİTAK tarafından geliştirilen ve uzun zamandan beri önemli güncellemelerin yapıldığı işletim sistemi pek çok farklı özelliği barındırıyor. Pardus için daha fazla kullanım alanının yaratılması adına son dönemlerde hükümet tarafından da önemli çalışmalar yürütülürken özellikle kamu kurum ve kuruluşlarında Pardus işletim sistemine geçiş yapılacağı duyurulmuştu.

Geçtiğimiz günlerde yapılan bu açıklamanın ardından Pardus kullanım oranlarınım ciddi oranda artması beklenirken Havelsan gibi önemli kurumların da Pardus’a geçeceği duyuruldu.

Güvenli İşletim Sistemi İçin Pardus!

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan ERP şirketi CPM Yazılım’ın Yönetim Kurulu Başkanı Recep Palamut Türkiye’de yürütülen yerli yazılım kullanma çalışmalarını desteklediğini söyledi. Dünya ile yarışabilir hale gelmesi adına mutlaka Türkiye’de kapsamlı bir değişimin yapılması gerektiğini söyleyen Recep Palamut, Pardus’un açık kaynaklı bir yazılım olduğu için virüs bulaşması gibi herhangi bir ihtimalin de olmadığını söyledi. Bu bakımdan daha güvenli ve stabil bir işletim sisteminin kullanılması adına Pardus ön plana çıkarken kişiler bireysel olarak da Pardus işletim sistemine geçebilecek.

Resmi internet sitesi üzerinden yapılacak indirme işlemleri ile birlikte ücretsiz bir şekilde Pardus’un yeni versiyona geçiş yapabilecek. Geçiş yapan kişiler ise işletim sisteminde böylece yerli işletim sistemini kullanarak daha güvenli bir platforma kavuşabilecek.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç