SON DAKİKA

En büyük kozu Garry Rodrigues


Spor 15 Şubat 2017 - Çarşamba, Saat: 09:25
Haber 522 kere okundu.



En büyük kozu Garry Rodrigues
En büyük kozu Garry Rodrigues

KARİYERİNE 1995 yılında Hajduk Split’te stoper oynayarak başlayan Igor Tudor, üç yıl boyunca gösterdiği başarılı performansın ardından İtalyan devi Juventus’a transfer oldu. Siyah beyazlı ekipte 172 maça çıkan Tudor, attığı 21 golle takımın değişmezleri arasındaki yerini aldı. Tam 8 yılını Juventus’ta geçiren Igor Tudor bir sezon Siena’da kiralık oynadıktan sonra kariyerini Hajduk Split’te noktaladı. Futbolu bıraktığı Hajduk Split’e 2009’da yardımcı hoca olarak dönen Tudor,  2013-15 yılları arasında A takımını yönetti. Bir sezon sonra Yunan ekibi PAOK’un yolunu tutan Tudor, son olarak Süper Lig ekibi Kardemir Karabükspor’u çalıştırdı.

USTALARLA BERABER ÇALIŞTI

HIRVAT teknik adam hiçbir hocayı kendine örnek almıyor. Ancak felsefe olarak şu an Manchester City’yi çalıştıran Guardiola ve Chelse’de göre alan Conte’yi beğeniyor. Futbolun değişen ve sürekli gelişim gerektiren bir yapıya sahip olduğuna inanıyor. Futbolda proaktif bir yaklaşıma ve ilerici fikirlere sahip olmasıyla tanınıyor. Igor Tudor, Juventus’ta oynadığı dönemde birbirinden önemli teknik adamlarla çalıştı. Çalıştığı teknik adamlar arasında Marcelo Lippi, Carlo Ancelotti, Fabio Capello ve Didier Deschamps gibi önemli isimler yer alıyor. 

3-5-2’DEN VAZGEÇMİYOR

Hırvat teknik adam takımlarında özellikle 3-5-2 sisteminden vazgeçmiyor. Hajduk Split’te hocalığa başladığı dönemde Juventus’tan eski takım arkadaşı Antonio Conte’nin yanına giderek bu sistem üzerinde uzun çalışmalar yaptı. Tudor ayrıca rakibe göre 3-5-2’den 3-4-3’e geçişleriyle de biliniyor. Galatasaray’ın yeni transferi Garry Rodrigues de Tudor için büyük bir koz olacak. PAOK’ta oynadığı dönemde Tudor genç oyuncuya 3-5-2 sisteminin kanat organizasyonlarında sorumluluk veriyordu. Rodrigues’in savunmaya yardıma gelmesi de Tudor’un avantajlarından biri olacak.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç