SON DAKİKA

CHP vekillerden Fransa’da referandum konuşması


Gündem 19 Mart 2017 - Pazar, Saat: 22:43
Haber 549 kere okundu.



CHP vekillerden Fransa’da referandum konuşması
CHP vekillerden Fransa’da referandum konuşması

Cumhuriyet Halk Partisi Strasbourg Birlik Teşkilatı’nın düzenlediği ‘Neden Hayır’ toplantısı, Illkirch- Graffenstaden ilçesinde 700’e yakın davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

“YURT DIŞINDAKİ MİLLİYETÇİ ARKADAŞLARIMIZIN OYLARINI İSTİYORLAR”

CHP Parti Meclis Üyesi Emre Çam ise “Yurt dışında yaşayan milliyetçi arkadaşlarımızın oylarına talip olmak istiyorlar; bu oyuna gelmeyeceğiz. Bunun için ‘hayır’ diyoruz. Tek adam rejimine, parti devletine, meclisin tasfiyesine, sorumsuz yönetime, teslim alınmış yargıya, ekonomik krize, teröre, ortak değerlerin tahribine, bölünmeye ve seçilmiş krallığa hayır diyoruz,” dedi.

“TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İÇİN HAYIR”

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tahran konuşmasında şu mesajları verdi: “Türkiye’de dört işsizden biri üniversite mezunu. İş bulamıyor. Asgari ücret yoksulluk sınırın altında. Her gün üç öğün simit, çay alsa bile maaşı yetmez. Geçinemez. Tarım yok, mazot beş bin olmuş, dış politikalar sonucu turizm gitti. Türkiye çok kötü yönetiliyor. Tek adam rejimi her şeyi bir kişiye bağlıyor. Biz anayasada kardeşlik, barış, demokrasi, adalet olmasını istiyoruz. Çocuklarımızın iyi geleceği için mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye’nin geleceği için ‘hayır’ oyu kullanalım.”


“HAYIR DİYENLERE MEYDANLAR YASAKLANIYOR”

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağababa ise “Hayır diyenlere meydanlar yasak ediliyor. Konsolosluklar, büyükelçilikler sizin vergilerinizle evet propagandası yapıyor. AKP’nin oyuncağı olan konsoloslara bunun hesabı sorulacak. İster evet, ister hayır deyin; birlik, beraberlik, kardeşliğinizi bozmayın. Siyaset uğruna kendinizi harcatmayın. Bir kişiye bu kadar yetki verilmez. Çünkü hata yapar. Bu sistemde gaz var, fren yok. Türkiye’nin geleceği ve kardeşçe birlikte yaşamamız için hayır diyoruz”.

“HERKESİ OY KULLANMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise şöyle konuştu: “Türkiye ve yurtdışında 58 milyon seçmen var. Strasbourg’ta 76 bin seçmen bulunuyor. Biz CHP olarak hiç aldatılmadık ve aldatmadık. Biz hizmete değil, vatanın satılmasına hayır diyoruz. Köprülerin yapılmasına değil, köprülerin satılmasına hayır diyoruz. Sandığa gitmeyen, kafaları karışık olanlar var. Seçmene anlatmamız lazım. Herkesi oy kullanmaya çağırmalıyız. Bugün Strasbourg’a partiler üstü meseleyi, ortak kaygılarımızı konuşmaya, sesimizi yükseltmeye geldik. Ve önümüzdeki 16 Nisan anayasa halk oylamasında ortak geleceğimizi konuşmaya geldik. Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir. Biz liderimizin, kurucumuzun bize vasiyetini olan medeni, gelişmiş ülkeler seviyesinin Türkiye’nin tek hedefi olduğunu düşünüyoruz. Başka bir hedef aklımızın ucundan geçmiyor. Burada rejim meselesi var. Bir kişiyi referandumda oy kullanmaya ikna etmeliyiz. Bu bir parti meselesi değildir. Memleket meselesi. Aynı askerlik vazifesi veya Seyit Onbaşı’nın cephede gösterdiği kahramanlık destanı gibi. Türkiye’nin geleceği için ‘hayır’ diyoruz” diye konuştu.



Habere Yorum Gönder

Habere yorum yapın, sesinizi duyurun
* T.C. yasalarına aykırı, kin, nefret, hakaret, suç unsuru içeren yorumlar yayınlanmayacaktır!



BENZER HABERLER

SON YORUMLAR

TİKA’dan Türk-Macar ortak sanatına destek
YORUMMacarlar'da aslında Türklere çok benziyor. Ne de olsa bir zamanlar dünyanın en büyük devletiydik. - Olcay Orçun

Süleyman Demirel’in ablası hayatını kaybetti!
YORUMAllah rahmet eylesin. Her canlı bir gün ölümü tadacak... - Selçuk Uygur

AK Parti’nin referandum şarkısı: TABİİ Kİ EVET
YORUMEvet çıktı bakalım neler gelecek başımıza. Millet bilmeden evet'e bastı oyları. İnş hepimiz için hayırlısı olur. - Hüseyin Koçar

İlker Başbuğ oyunu kullandı
YORUMHaber değeri çok önemli. Oy kullanmasaydı ne olurdu acaba... - İlker Koçak

Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi başladı
YORUMBu zirvelerde neler oluyor acaba. Bir sonuç çıkıyor mu? - Rahşan Koç